Meny

Opplysningen
cover_sms_mobile

SMS 1881 - Best i test

Trenger du et telefonnummer eller lurer du på hvem som har ringt deg? Send navn og sted (for eksempel: Kari Norman Tromsø) eller nummeret til 1881. 

SMS 1881 - den beste SMS-tjenesten i Norge!

SMS 1881 har flere år på rad blitt kåret til "Best i test" av TNS Gallup. 

Trenger du et telefonnummer eller lurer du på hvem som har ringt deg? Send navn og sted (for eksempel: Kari Norman Tromsø) eller nummeret til 1881. I løpet av få sekunder vil du få en SMS tilbake med opplysningene du ba om.


Manuell oppfølging

Når vi ikke får direkte treff i vår database går kundeveiledere manuelt gjennom ditt søk (i løpet av minutter). Hvis vi finner et treff etter å ha foretatt manuelle søk sender vi deg kostnadsfritt en ekstra SMS.

1881 kan hjelpe deg med nesten alt - på SMS!
Send oss ditt spørsmål på SMS til 1881 og få raskt svar fra en av våre kundebehandlere. Er du på quiz, vil du si takk på Swahili eller lurer du på når neste ferge kommer? Vi har svaret.
Bare send oss ditt spørsmål på SMS til 1881. Ved hjelp av flinke kundebehandlere og teknologi svarer vi deg så raskt som mulig.

Åpningstider Spør om nesten alt
Mandag - torsdag: 07:00 - 24:00
Fredag: 07:00 - 01:00
Lørdag: 08:00 - 01:00
Søndag: 09:00 - 24:00

Om tjenesten
Hva skjer hvis vi ikke finner svar på ditt spørsmål?
Vårt mål er alltid å kunne hjelpe deg. Klarer vi allikevel ikke å svare på ditt spørsmål vil du få informasjon om dette.

Hva svarer vi ikke på?
Vi kan dessverre ikke svare på spørsmål vedrørende politikk. religion. sex eller annet som kan oppfattes støtende eller krenkende.

Hvor raskt får man svar?
Vårt mål er å svare så raskt som mulig. Om spørsmålet er komplisert å svare på ber vi om forståelse for at det kan ta noe tid å finne svaret.

Hvor finner dere svarene?
Informasjonen søkes automatisk eller manuelt fra ulike kilder i Opplysningen 1881 og på internett. Eksempler på kilder kan være Opplysningen 1881, Google, Wikipedia, Leksikon, NSB eller liknende.

Hva er prisen for et Spør om nesten alt-spørsmål?
Se oversikt over våre priser.

 


Stilte spørsmål

Hvor mange kilometer gruveganger finnes i sølvgruvene på Kongsberg?
Kongsberg Sølvverk regnes som Norges største bedrift i førindustriell tid og nådde et omfang av om lag 1000 km gruveganger, 300 sjakter og mellom 1500 og 2000 skjerp. Kongsberg Sølvverk var i kontinuerlig drift til 1958. Sølvverket er fredet som kulturmiljø etter kulturminneloven. Kilde: wikipedia.no. Hilsen Opplysningen 1881
Hvem er Ola Nordmann?
Ola Nordmann er både kallenavn på gjennomsnittsnordmannen og en personifikasjon av det norske folk. Det kvinnelige motstykket er Kari Nordmann, som oftest brukes i uttrykket Ola og Kari Nordmann for å beskrive en typisk norsk mann og kvinne. Er det en spesifikt Ola Nordman du tenker på, er det fint med en adresse, siden det er mange som heter det. Mvh Opplysningen 1881
Hvordan skriver man "blåklokke" på engelsk?
I følge Google translate skrives Blåklokke på engelsk bluebell. Mvh Opplysningen 1881
Hvilken promille er lovlig til sjøs?
I Norge er den øvre lovlige grense for alkoholpromille ved føring av trafikalt kjøretøy (bil, motorsykkel, moped osv.) 0,2 ‰, og for båt er den 0,8 ‰ . Kilde: Wikipedia. Hilsen Opplysningen 1881
Er hunder fargeblinde?
Det har lenge vært antatt at katter og hunder er totalt fargeblinde og kan bare se i svart og hvitt. Nyere studier har imidlertid funnet ut at dette er usant, det vil si at katter, hunder, okser og mange andre pattedyr kan se farger. Sammenlignet med menneskelige øye, vil pattedyr imidlertid se farger på en annen og mer begrenset måte.    Vitenskapelig sett har ikke hunder L-tapper og det betyr at hunder ikke kan se røde farger, men kan se blå og grønn. Hunder har også mindre tapper, noe som fører til at farger vil vises ca 7x mindre svakere enn det vi mennesker oppfatter. Hilsen Opplysningen 1881